Хіти тижня. Грає ва-банк: Російський економіст попередив про відчайдушний наступ Путіна

Росія готується до економічної війни та посилено створює грошові резерви для гонки озброєнь.

Таку думку висловив в інтерв'ю Die Welt впливовий російський фінансист і керівник наглядової ради Московської біржі Олег Вьюгін, передають Патріоти України.

"Звичайно, ніхто не хоче реальної війни, але на економічному рівні така війна буде. Росія готується до економічної війни. Тренд йде в цьому напрямку. Сигнали вказують, що всі грають ва-банк", - заявив він.

За його словами, зараз уряд РФ за допомогою непопулярних серед населення заходів накопичує гроші в резервах. Вьюгін вважає, що таким чином Путін намагається врятувати країну від потенційних зовнішніх шоків.

"Держава намагається взяти під контроль гроші великих приватних концернів, спонукаючи їх брати участь в державних проектах. А збільшивши податок на додану вартість, вона забирає гроші і з приватних домогосподарств. Ці превентивні кроки можна інтерпретувати як підготовку до оборони", - прояснив ситуацію економіст.

За його словами, зараз в Росії існують страхи перед новими західними санкціями і ослабленням контролю над ядерною зброєю.

Росія і США вийшли з договору про заборону ядерних ракет середньої і меншої дальності. На практиці це створює потенціал для гонки озброєння, зазначив Вьюгін.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...