Хіти тижня. Грюкнули дверима: Програма, в ефірі якої Тимошенко гучно звинуватила Порошенка, завершила свій контракт в ефірі

10 липня закінчиться дія договору про створення програми "Доброго ранку, Країно!" на телеканалі "UA: ПЕРШИЙ", в ефірі якої Юлія Тимошенко звинуватила президента Петра Порошенка в переговорах з ватажками ОРДЛО з метою зриву виборів президента у 2019 році.​

Про це повідомляє сайт "Національної суспільної телерадіокомпанії України" під заголовком "Щодо політичних заяв Юлії Тимошенко у програмі "Доброго ранку, Країно!"", передають Патріоти України.

У повідомленні зазначається, що договір про створення на замовлення програми "Доброго ранку, Країно!" було укладено між ПАТ "НСТУ" та ТОВ "Ера-Медіа" 12 липня 2017 року. Створена телепрограма виходить у ранковий ефір із 6:30 по 9:30 на телеканалі "UA: ПЕРШИЙ" як власний продукт ТОВ "Ера-Медіа".

НСТУ зазначає, що за угодою команда Суспільного мовника не має змоги втручатись у творчий процес команди "Ера-Медіа" та не впливала на вибір тем, гостей, способів подачі інформації в ефірі. "ПАТ "НСТУ" інформує глядачів, що жодним чином не погоджувало запрошення для інтерв’ю Юлії Тимошенко та не мало впливу на обрання тем для обговорення", - йдеться в повідомленні.

Там зазначається, що команда Суспільного здійснює постійний моніторинг контенту, що виробляється ТОВ "Ера-Медіа", і неодноразово виявляє порушення стандартів, зокрема: маніпуляції фактами, подання власних думок як фактів, безпідставні узагальнення, неконкретні посилання на джерела інформації, експертні коментарі неналежної якості, недостовірна подача інформації, зневажливі чи образливі коментарі ведучих, дискримінація та упереджене ставлення, однобоке подання інформації та недотримання балансу думок.

"Ще 5 червня 2018 року та 7 червня 2018 року НСТУ направила ТОВ "Ера-Медіа" рекомендовані листи з повідомленнями про припинення договору про створення програми "Доброго ранку, Країно!", - заявили в НСТУ. Там наголосили, що повідомленні були направлені у строки, передбачені договором, а саме за 30 днів до закінчення строку його дії, тому дія договору припиняється з 10 липня 2018 року. "Суспільний мовник докладе усіх зусиль, аби надалі виробляти власне ранкове шоу з дотриманням належних стандартів подачі інформації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 5 липня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в ефірі програми "Доброго ранку, Країно!" на телеканалі "UA: ПЕРШИЙ" заявила, що президент Петро Порошенко вигадав спосіб не проводити вибори президента у 2019 році і розпочав "глибокий переговорний процес" з ватажками окупованих територій Донбасу. "Він хоче, щоб були захоплені додаткові території України. Він хоче, щоб усе горіло. На цьому він хоче вводити воєнний стан і не проводити вибори у принципі", - сказала лідер "Батьківщини".

Опублікував: Олег Устименко

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...