Хіти тижня. Як раніше на Балтиці: Британські винищувачі схопились з російськими провокаторами над Чорним морем

Винищувачі Сполученого Королівства Eurofighter Typhoon піднялися в повітря над Чорним морем і перехопили російські бомбардувальники Су-24 в кількості шести одиниць.

Згідно з даними Королівських військово-повітряних сил, на перехоплення, яке відбулося 13 серпня, вилітали літаки, дислоковані в Румунії, передають Патріоти України з посиланням на британські ЗМІ.
Відзначається, що при їх наближенні російські літаки звернули вбік Кримського півострова. У британських ВПС також додали, що в ніч до цього в цьому районі фіксували підвищену активність російської військової авіації.
В даний час від Міністерства оборони країни-агресора офіційного коментаря не надходило. Відомство регулярно звітує про планові маневрах, а також про перехоплення військових літаків інших країн, які здійснюють польоти вздовж російських кордонів. У міністерстві також наголошують, що льотчики дальньої авіації регулярно пролітають над нейтральними водами Арктики, Атлантики, Чорного моря, Тихого океану. Всі польоти виконуються відповідно до міжнародних правил, кордони інших держав не порушуються.
Опублікував: Олег Устименко

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....