Хіти тижня. Як США зупинятимуть подальшу російську агресію проти України: Американський дипломат озвучив стратегію

США схиляються до того, щоб різко збільшити військову допомогу Україні і "дати бій" в Азовському морі

Теперішня слабка західна реакція на захоплення Росією українських кораблів означає, що Путін отримав тактичну перевагу. Аби уникнути подальшої ескалації, США мають допомогти Україні захиститись в разі провокації і атаки. Про це розповів екс-посол США в Україні, директор Атлантичної ради Джон Гербст, повідомляють Патріоти України з посиланням на Atlantic Council.

Він наголошує, що вважати інцидент в Керченській протоці проблемою лише України було б "дурістю". Хоча агресія Кремля сфокусована на Україні, однак мета РФ – ревізіоністська політика для ослаблення НАТО і Євросоюзу.

Вашингтон зміг би зірвати плани Путіна, якби змусив його заплатити дуже високу ціну за війну з Україною. Відтак США повинні запровадити жорсткі санкції щодо російських лідерів і економіки.

Гербст також вважає, що Україні потрібно передати більше зброї.

США повинні надіслати Україні щонайменше 6, а краще 12 десантних катерів Mark V PT. Вони повинні бути озброєні щонайменше 50, а краще 100 ракет Hellfire. США також варто передати українській армії щонайменше сотню протикорабельних ракет Harpoon,
– заявляє він.

Експерт зазначає, що катери Mark V PT можна перекинути в Маріуполь і Бердянськ літаками. На його думку, Вашингтон зможе заощадити на зберіганні протикорабельних ракет із 1970-х років, "якщо частину з них просто подарувати Україні".

Ці ракети, які він пропонує передати Україні, мають радіус дії до 100 кілометрів. Це створить проблеми для російських кораблів, якщо вони спробують до Маріуполя і Бердянська чи інших українських міст.

Також Гербст зазначає, що США також повинні допомогти Україні зміцнити свою військову присутність в Азовському морі. Американські катери Mark V можуть дати українському флоту перевагу, яка поставить великі російські кораблі під загрозу.

Він додав, що Mark V озброєний торпедами. За його словами, "вони стануть ще більшою загрозою для Росії", якщо їх обладнати ракетами Hellfire. Екс-посол вважає, що Вашингтон має передати Україні радари і розвідувальні системи.

США не в тому становищі, щоб скасувати домінування Росії в Азовській акваторії так само, як вони не можуть перекреслити російську військову перевагу на Донбасі. Але вони можуть дати Україні активи для створення асиметричного виклику для Москви,
– наголошує Гербст.

Він зазначає, що американська зброя дасть Києву можливість захиститися в разі провокації і атаки. Наразі Путін користується тим, що в акваторії відсутні будь-які перешкоди для російської агресії.

До слова, нещодавно Джон Гербст, заявив, що США можуть надати Україні зброю і ввести нові санкції проти Росії протягом двох-трьох місяців у зв'язку з агресією Росії в Керченській протоці.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...