Хіти тижня. "Якщо будете рипатися, заср*ні українці, то всі будете горіти по черзі": Як "рускій мір" на Галичині намагається зупинити перехід парафії до ПЦУ (відео)

У селі Дунаїв Кременецького району Тернопільської області розгорівся скандал між жителями через перехід до Православної церкви України.

Більшість хоче приєднатися до ПЦУ, проте прихильники РПЦ всіляко намагаються перешкодити цьому, почавши підкидати селянам записки з погрозами підпалу, передають Патріоти України.

"Якщо ви будете рипатися, заср*ні українці, то ви всі будете горіти по черзі, тільки всі по-різному. Ми вас проклянемо. Щоб вам відняло всім мову", — йдеться в одній із таких записок.

За словами місцевих жителів, місцями справа доходить навіть до рукоприкладства. Противники ПЦУ заявляють, що не хочуть переходити до "розкольницької церкви".


"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...