Хіти тижня. ''Йдіть звідси!'': У Японії розсекретили нюанси передачі Курил Росією

Можливу передачу частини російських Курильських островів Японії повинні повністю узгодити місцеві жителі, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

Як заявив японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе, можлива передача островів не має на увазі переселення росіян з цих територій, а переговори з самого початку не проводять з позиції "йдіть звідси".

"Це (можлива передача островів. - Ред.) має проходити таким чином, щоб ті росіяни, які проживають там, погодилися з переходом приналежності (територій. - Ред.) до Японії", - підкреслив прем'єр.

"Всі, хто зараз живуть на островах - росіяни. На жаль, колишні (японські. - Ред.) жителі островів потрапили в ситуацію, при якій вони більше не можуть там проживати", - додав Абе.

Він також заявив, що реалізація концепції спільної японо-російської господарської діяльності на цих островах допоможе окреслити їхнє майбутнє, в якому японці і росіяни зможуть там жити і працювати разом.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...