Хіти тижня. "Іду на ви!": Порошенко затвердив символіку Сил спецоперацій ЗСУ (фото)

Президент України Петро Порошенко підписав указ щодо заснування емблеми і прапору Сил спеціальних операцій Збройних Сил України Відповідний указ опублікували на сайті президента, повідомляють Патріоти України.

"Днями підписав указ щодо заснування емблеми і прапору Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта Командувача. Відтепер вашим девізом стануть слова київського князя Святослава Хороброго: "Іду на ви!", які ще більше тисячі років тому наводили жах на ворогів", - написав Порошенко у Twitter.

Емблемою Сил спецоперацій ЗСУ є зображення крокуючого вовка срібного кольору, підперезаного золотим поясом-наузом, яке накладено на вінок з лаврового листя срібного кольору. У центрі нижньої частини вінка вміщено двозуб - княжий знак Святослава Хороброго срібного кольору. Під нижньою частиною вінка півколом розміщено стрічку золотого кольору з написом чорними літерами девізу Святослава Хороброго "ІДУ НА ВИ".

На прапорі сіро-сталевого кольору у центрі розмістили зображення емблеми Сил спецоперацій ЗСУ. Вільні краї полотнища прикрашено золотою бахромою, а у центрі двозуб, тобто княжий знак Святослава Хороброго.

Штандартом командувача Сил спецоперацій ЗСУ є полотнище сіро-сталевого кольору, на якому у центрі розмістили емблему, а краї полотнища, крім верхнього, прикрашено бахромою золотистого кольору.

Верхівка древка стрілоподібна з білого металу, у центрі вміщено двозуб, княжий знак Святослава Хороброго.

Полотнище повинно прикріплюватися до основи верхівки древка за допомогою шнура, з'єднаного з дерев'яним стрижнем, вміщеним у верхньому краї полотнища.

Указ набере чинності з дня його опублікування.

Малюнок емблеми Сил спецоперацій ЗСУ

Малюнок прапора Сил спецоперацій ЗСУ

Малюнок штандарка Сил спецоперацій ЗСУ

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...