Хіти тижня. "Є два шляхи": Відомий політик попередив Україну про серйозну небезпеку

Україну до 2030 року може очікувати реальна загроза поглинання іншою державою. Про це в своїй книзі "Мій шлях в задзеркаллі" написав український політик і перший секретар РНБО Володимир Горбулін. При цьому він зазначив, що наша країна може уникнути такої долі, повідомляють Патріоти України.

"В цілому у України на рубежі 2030-х років є тільки два шляхи: або стати сильною державою, або зіткнутися з реальною небезпекою поглинання", – заявив Горбулін.

Політик підкреслив, що правила і принципи ліберального міжнародного порядку, сформованого після Другої світової війни, більше не працюють.

"А це означає, що Україні слід краще вивчити своїх союзників і опонентів, щоб не допустити "розчинення" національних інтересів в хвилях чужих цілей і очікувань", – додав він.

Політик акцентував, що Україні потрібно сформувати сильну зовнішньополітичну стратегію, враховуючи стрімко мінливий міжнародний контекст. Нашій країні необхідно визначити "опорні точки" – країни, на які Україна може спиратися.

"Адже практика показує, що Франція і Німеччина, учасники Нормандського формату, які повинні були б відстоювати інтереси України, все більше дрейфують у бік Росії, будуючи "Північні потоки" і нову європейську архітектуру безпеки з Москвою", – пояснив він.

Джерело: Сегодня

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...

Демократи в палаті Представників відреагували на істерики трампістки Грін щодо голосування за відставку спікера Джонсона

понеділок, 29 квітень 2024, 9:05

Жорстку критику спікера з боку трампістів в Конгресі спричинили винесення на голосування законопроекту про фінансування для України. Демократи в Палаті представників США не підтримають спроби відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка...