Хіти тижня. Є могутній союзник: Флот Великобританії не дасть Кремлю заблокувати Одесу

Королівський військово-морський флот Великобританії посилить присутність в Чорному морі, оскільки прогнозує морську блокаду Одеси з боку РФ.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон під час візиту до Києва, повідомляють Патріоти України.

За словами Вільямса, Британія побоюється, що кораблі ЧФ РФ з окупованого Севастополя почнуть блокувати морські підходи до Одеси – найбільшому порту України, що може призвести до серйозних економічних проблем союзника Сполученого Королівства.

Для запобігання цьому сценарію в 2019 році англійці розмістять в передмістях Одеси підрозділи Королівської морської піхоти, а також посилять присутність своїх військових кораблів в регіоні.

Наше зобов’язання залишається непохитним. Поки існує небезпека, ми будемо продовжувати стояти поруч з вами. Чим безпечніше ви тут, тим безпечніше нам в Великобританії, – заявив Гевін Вільямсон.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...