Хіти тижня. Є могутній союзник: Флот Великобританії не дасть Кремлю заблокувати Одесу

Королівський військово-морський флот Великобританії посилить присутність в Чорному морі, оскільки прогнозує морську блокаду Одеси з боку РФ.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон під час візиту до Києва, повідомляють Патріоти України.

За словами Вільямса, Британія побоюється, що кораблі ЧФ РФ з окупованого Севастополя почнуть блокувати морські підходи до Одеси – найбільшому порту України, що може призвести до серйозних економічних проблем союзника Сполученого Королівства.

Для запобігання цьому сценарію в 2019 році англійці розмістять в передмістях Одеси підрозділи Королівської морської піхоти, а також посилять присутність своїх військових кораблів в регіоні.

Наше зобов’язання залишається непохитним. Поки існує небезпека, ми будемо продовжувати стояти поруч з вами. Чим безпечніше ви тут, тим безпечніше нам в Великобританії, – заявив Гевін Вільямсон.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...