Хіти тижня. Є небезпека: Росія може вдарити по українській ППО вертольотами Ка-52, - експерт

Російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор", що базуються в окупованому Криму, в разі війни з Україною направлять на знищення її прикордонних наземних об'єктів протиповітряної оборони (ППО). Такого висновку дійшов військовий аналітик Бабак Тагвей після навчань за участю російських вертольотів, повідомляють Патріоти України.

"3-я ескадрилья 39-го вертолітного полку армійської авіації РФ практикувалася в придушенні засобів ППО, використовуючи вертольоти Ка-52 з Джанкоя. Це означає, що у випадку війни з Україною дані 16 одиниць Ка-52 можуть бути використані проти об'єктів наземних засобів ППО, розташованих поблизу лінії фронту", - написав експерт у Twitter.

Як зазначає Defence Blog, пілоти Ка-52 під час місій повинні будуть потрапити в чужий повітряний простір, щоб знайти і знищити системи запуску ракет класу "земля-повітря" й радари. Ця місія важлива, оскільки без неї інші літаки опиняться практично беззахисними перед ракетами "земля-повітря".

В умовах сучасної війни протягом першого тижня можливого конфлікту на придушення засобів ППО супротивника відводиться до 30 відсотків вильотів бойової авіації. Defence Blog додає, що розміщені на авіабазі в Джанкої в окупованому Криму вертольоти можуть представляти реальну загрозу для південних регіонів України.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...