Хіти тижня. Євстратій Зоря розповів, як буде називатися УПЦ МП після надання томосу для України

Очевидно, що ця структура повинна носити властиву їй правдиву назву - Російська православна церква в Україні.

Євстратій Зоря

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив, що представники УПЦ МП, які не захочуть приєднатися до української помісної церкви, зможуть діяти на території країни в статусі РПЦ, передають Патріоти України.

«Ми не раз заявляли, що та частина Московського патріархату, яка не побажає взяти участь у створенні Єдиної помісної української церкви, має право на існування в Україні так само, як існують зараз понад сто різних конфесій», - написав священнослужитель.
За словами Зорі, єдиним нюансом є назва, яке дана конфесія повинна отримати на території України. «Однак очевидно, що ця структура повинна носити властиву їй правдиву назву - Російська православна церква в Україні. Який статус Московський патріархат захоче закріпити за цією структурою - митрополії, екзархату або ще якесь - це внутрішня справа російської церкви», - підсумував Зоря.
Джерело: Главред

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...