Хіти тижня. "Їй може загрожувати довічне": Генерал розповів про "подвиги" "ополченочки" Дрюк на Донбасі

Говорити про те, що "Ополченочка" Світлана Дрюк може потрапити під програму СБУ для терористів, що розкаялись, ще зарано. Їй може загрожувати довічне ув`язнення за безчинства на Донбасі. Таку думку озвучив колишній керівник Головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк, повідомляють Патріоти України.

Він додав, що Світлана нічим не відрізняється від бойовика Лусваргі. "Щодо цієї "вітряної" Світлани, яка зараз, не знаю чому, почувається тут нормально. Чим вона відрізняється від Лусваргі, якого швидко взяли і привели? Чомусь її ніхто не шукає. Що це за VIP-терорист? Говорити, що вона підпадає під програму СБУ, ніхто не має права і не повинен, це непрофесійно і безвідповідально", – сказав він.

Дрюк була командиром підрозділу, куди входило серйозне озброєння, в тому числі і ракетні системи залпового вогню БМ-21 "Град", зазначив Вовк. Він також підкреслив, що на її рахунку багато терактів. "Її потрібно садити в тюрму. Треба розслідувати і віддавати її до суду. Там визначаться з терміном. Якщо брати 260 статтю про участь у незаконному збройному формуванні, то це до 10 років. За ст. 258 ("теракт"), коли є смерть людини, значить їй загрожує довічне ув`язнення. А обстріли її "Градами" принесли смерті людей", – переконаний генерал-майор.

Також він пояснив, чому побільшало "перебіжчиків" з окупованих територій. За його словами, бойовики бояться смерті, каліцтва і розраховують, що їх приймуть за програмою СБУ. "Війна іде 4 роки. Там всюди розруха, руїни, смерті, тому вони думають, що їх тут приймуть за цією програмою, якщо вони схилять голову, покаються і не будуть нести відповідальність", – зазначив він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...