Хіти тижня. Хочуть дожити до пенсії: Росіяни збунтувались проти Путіна

Загальноросійське об'єднання профспілок "Конфедерація праці Росії" звернулася до президента РФ Володимира Путіна, а також до російського уряду, Держдуми та Раді Федерації з вимогою скасувати підвищення пенсійного віку в Росії.

Петицію за тиждень підписало понад 1,1 млн осіб, передають Патріоти України.

Автори петиції зазначають, що багато росіян можуть просто не дожити до пенсії. "За офіційними даними Росстату, в 62 суб'єктах Російської Федерації середня очікувана тривалість життя чоловіків менше 65 років, а в трьох суб'єктах - менше 60 років. При збереженні демографічних тенденцій в цілому по Росії до 65 років не доживе 40% чоловіків і 20% жінок" , - йдеться в документі.

Автори петиції вважають, що проблеми дефіциту і фінансування пенсійного фонду можна вирішити іншим шляхом. Вік виходу на пенсію в Росії не змінювався з часів СРСР і становить для чоловіків 60 років, для жінок - 55.

Опублікував: Олег Устименко

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...