Хіти тижня. ''Хотіли знищити'': Розкрито скандальний нюанс захоплення РФ українських кораблів на Азові

Російські літаки, з яких 25 листопада обстріляли кораблі ВМС України в Керченській протоці, цілеспрямовано хотіли знищити українців на борту. Таку думку висловив військовий експерт Геннадій Карпюк у Facebook, опублікувавши знімки одного із захоплених катерів - "Бердянська", повідомляють Патріоти України.

За його словами, в тому, що вогонь вели на ураження, сумнівів не залишилося. "Ще один доказ злочинної агресії російської вояччини. Це слід, швидше за все, від потрапляння некерованої ракети у борт МБАК "Бердянськ", у результаті якого був важко поранений український військовослужбовець", — пояснив Карпюк величезну дірку біля рубки корабля.

Експерт також висловив припущення, що атака проводилася зі штурмовика. "Наших хлопців хотіли цілеспрямовано знищити! Навіщо? Чим вони загрожували хоча б одному росіянину!? Росія геть сходить із розуму — і це потрібно негайно лікувати!" — написав Карпюк.

На те, що стріляли по особовому складу "Бердянська", а не по двигунах, звернув увагу й спікер Генштабу ЗСУ Влад Волошин. "Тварюки... Це так "мирно" вони примушували зупинитися наші катери", — прокоментував він.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...