Хіти тижня. "Хр*н вам в рило, а не "Донбаський сценарій": Москаль пригрозив провокаторам на Закарпатті

Серед затриманих злочинців, жителів Черкас і Кропивницького, які підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді в ніч на 27 лютого, є і учасники АТО.

Геннадій Москаль

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

За його словами, вони не члени політичних партій або рухів, а пішли на цю провокацію, спокусившись на гроші. "Особистість організатора теж встановлена - це житель Придністров'я, який відразу після злочину втік додому. За нашою інформацією, він співробітник МДБ (міністерства держбезпеки) Придністров'я. З огляду на статус цієї території, зараз організатор недосяжний для українського правосуддя, проте ні у кого немає ніяких сумнівів, що за другим підпалом офісу ТУКЗ стоїть ФСБ Росії (так само, як і за першим підпалом в ніч на 4 лютого, який зробили громадяни Польщі члени праворадикальної проросійської організації "Фаланга")", - зазначив Моск аль.

Також, за словами голови ОДА, російські спецслужби намагалися підключити для підпалу офісу ТУКЗ місцевих "активістів", і тільки після того, як це не вдалося, задіяли виконавців з інших областей. "Особисто у мене немає сумнівів, що москальскі спецслужби і далі будуть влаштовувати різні провокації, щоб спробувати розсварити українців та угорців і розхитати Закарпаття на міжетнічному ґрунті. Так ось, як справжній Москаль заявляю - нічого у вас не вийде! Хрін вам в рило, а не "Донбаський сценарій" на Закарпатті!" - додав Москаль.

Опублікував: Олег Устименко

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...