Хіти тижня. Хто і скільки коштує у Раді: Втікач Онищенко розповів про розцінки

Скандальний нардеп виділив кілька найбільш дорогих голосувань, серед яких проекти держбюджетів 2015-2016 років, призначення і відставка генпрокурора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка, відставка з посади голови СБУ Валентина Наливайченка.

Ілюстрація:zib.com.ua

Нардеп-утікач Олександр Онищенко "розкрив" схему корупційного голосування і "проштовхування" потрібних законів у Верховній Раді. Про це йдеться в його книзі "Петро П'ятий", черговий уривок з якої опублікувало видання Страна.ua, інформують Патріоти України.

Зокрема, Онищенко виділив кілька найбільш дорогих голосувань. Це проекти держбюджетів 2015-2016 років, призначення і відставка генпрокурора Віктора Шокіна, нове призначення Юрія Луценка, відставка з посади голови Служби безпеки Валентина Наливайченка.

"Скажімо, голосування за відставку Наливайченка коштувало 2-2,5 мільйона доларів. Через мене проходив мільйон", - пише Онищенко.

Однак рекордним за кількістю витрачених на парламент грошей за весь період цієї каденції стало голосування за призначення на посаду генерального прокурора України Віктора Шокіна.

"Операція "Дорогий Шокін" - так називали її на Банковій. Діючій влади ця кадрова рокіровка обійшлася в суму, близьку до трьох мільйонів. Тільки через мене пройшло 1,5 мільйона. До речі, Порошенко мені винен за це голосування, я вважаю. Тоді я заощадив йому купу грошей", - стверджує нардеп-утікач.

За його словами, тоді лідер Радикальної партії Олег Ляшко, наприклад, вимагав 10 мільйонів доларів за голосування його фракції. "Ми пропонували два мільйони і пояснювали, що інших розцінок давно вже немає. Криза, девальвація, пішов, Ляшко, лісом, коротше. Але він упирався і стояв на своєму.

Торги тривали довгий час, в стилі хорошого арабського демпінгу, але в підсумку нам вдалося знайти більш лояльних депутатів, які погодилися голосувати за Шокіна за менші, ніж вимагали радикали, гроші", - розповідає Онищенко.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...