Хіти тижня. Кінець близько: Є всі передумови для відключення Росії від SWIFT, - експерт

Після введення Україною санкцій проти Росії через загострення в Азовському морі Захід також може посилити економічні обмеження. До цього є кілька передумов.

Про це розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"По-перше, ЄС продовжив на півроку санкції досить швидко, попри лояльну до Росії позицію Італії і Угорщини. По-друге, на російську атаку в Керченській протоці досить жорстко відреагував світ і міжнародні організації. Ухвалено дві резолюції Генасамблеї ООН, резолюція Європарламенту, Конгресу США. І там чітко зазначено, що російсько-німецький газопровід "Північний потік-2" є неприпустимим і загрожує безпеці Європи", – зауважує Олександр Леонов.

До того ж, говорить політолог, крім загального заклику посилити санкції, в США і ЄС відкритим текстом сказали про дві важливі речі: блокування доступу російських суден до європейських портів, а також про можливість відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT. До цього, зазначає Леонов, про санкції на такому серйозному рівні говорили тільки експерти.

"Росію не відключать від SWIFT уже завтра. Але Росія почала вивчати можливості переходу на китайські платіжні системи. Але є інформація, що Китай не надто вітає таке бажання Кремля. Тому що за цим можуть бути санкції США проти Китаю. Американські санкції сильніші європейських. І їх більше бояться. Європа вводить санкції за ситуацією проти конкретних компаній. А санкції США автоматично поширюються на третю сторону, яка їх порушує", – наголосив Леонов.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...