Хіти тижня. Колосальні втрати: На Заході пояснили, чому Путін не пішов на повномасштабний наступ в Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін не пішов великою війною проти України, оскільки на початку 2015 року Збройні сили України (ЗСУ) завдали противнику великих втрат на Донбасі.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив польський військовий експерт Лукаш Надольський, передають Патріоти України.

За його словами, на той час українці навчилися краще воювати. Крім того, була вже певна лінія фронту, тобто не було ситуації, як під Іловайськом, коли росіяни вдарили по українцях з тилу. "Все разом це привело до того, що Росія не досягла цілей, які вона перед собою ставила. Вони отримали абсолютний мінімум того, що планували - витіснили українців з Дебальцевого та отримали новий термінал аеропорту. Але одна будівля (ДАП - ред.) не є якимось дуже значним військовим досягненням після багатьох тижнів важких боїв. А в Дебальцевому росіяни хотіли закрити українське угруповання в "котлі" і знищити його, тобто повторити події з Іловайська. Це їм не вдалося", - зазначив Надольський.

Він додав, що з обривчастої інформації, яку можна знайти в російських ЗМІ, зрозуміло, що під час тієї "зимової кампанії" росіяни зазнали значних втрат, набагато більших, ніж українці. "Думаю, що тоді вони зробили висновок: подальші наступальні дії або якась інша велика військова операція завдадуть їм ще більших втрат, адже зрозуміло, що українська армія не стає слабкішою, вона стає сильнішою", - підкреслив експерт.

Надольський зазначив, що відсутність значних боїв, не рахуючи локальних, з 2015 року свідчить про калькуляцію росіян: для подальшого просування вони повинні були б ввести в Україну значно більше військових підрозділів. "Це означало, що було б набагато більше "трагічних випадків під час навчань". Отже, вони вирішили, що свої інтереси будуть просувати в інший спосіб: політичним тиском або "втомою" від України в європейських столицях", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...