Хіти тижня. "Кремль активно шукає "чисту" і абсолютно нову проросійську силу, яка б не приховувала свою орієнтацію на РФ", - політолог

Склалася нова ситуація, яка відчутно вдарила по промосковським політикам в Україні, зазначив експерт.

Політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що в Україні Кремль активно шукає "чисту" і абсолютно нову проросійську силу, яка б не приховувала свою орієнтацію на Російську Федерацію, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Влада Росії поміняли позицію по проросійським силам в нашій країні.

За словами співрозмовника, РФ вчиться, зокрема, країна вже зрозуміла, що більшість проросійських сил і "п'ята колона" в Україні активно співпрацюють з будь-якою українською владою.
"Багато хто з них ще й мають американські паспорти або власність в Європі. Тому Кремль активно шукає "чисту" і абсолютно нову проросійську силу, яка б не приховувала своєї орієнтації на Росію", - зазначив аналітик.
Небоженко вважає, що це правильно, з її точки зору. "Тому що раніше у Москви була така позиція:" Робіть все, що хочете, тільки допомагайте нам управляти Україною". Тепер Кремль змінює позицію і говорить: "Давайте формувати відкриту проросійську політичну силу, щоб люди - електорат і політики - свідомо йшли на ризик і свідомо боролися за відновлення відносин між Україною і Росією в умовах триваючої війни", - заявив політолог.

Соціолог додав, що це цікава і абсолютно нова ситуація, вона відчутно вдарила по промосковським політикам в Україні. "Ви самі бачите, в яких судомах корчиться Мураєв (Євген Мураєв - ред.), самі бачите, що багато політиків з оточення Ахметова (бізнесмен Ринат Ахметов - ред.) не хочуть здаватися Медведчуку (кум президента Росії Володимира Путіна, політик і бізнесмен Віктор Медведчук - ред.) як лідеру нового відверто прокремлівського політичного спрямування", - сказав політолог.

"Так що в цьому середовищі будуть дуже складні процеси, пов'язані з тим, що ці політики повинні будуть визначитися, як їм бути. Оскільки вони звикли літати і в Брюссель, і в Москву через Мінськ. А тепер Путін ставить питання руба: "Ви з нами або проти нас?". І для багатьох політиків в Україні це виявилося несподіваним і складним питанням", - підкреслив експерт.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...