Хіти тижня. "Кремль готує в Україні новий сепаратистський проект", - InformNapalm

Росія може запустити в Україні новий сепаратистський проект з метою відновити так звану Таврійську губернію.

Реалізація проекту по реінкарнації Таврійської губернії дозволила б Кремлю вирішити проблему водопостачання окупованого Криму, так як води Північно-Кримського каналу течуть цими землями, йдеться в матеріалі спільноти InformNapalm, передають Патріоти України.

Також наголошується, що спочатку проект так званої "Новоросії" припускав входження до складу утворення 8 "народних республік" в межах відповідних областей півдня і сходу України.

Одним з інструментів російської пропаганди можуть стати старі етнографічні карти, на яких присутня так звана "помилка Ріттіха".

Фрагмент "етнографічної карти Європейської Росії" Олександра Ріттіха де показано переважання росіян (світліший колір) над українцями в Північній Таврії

На багатьох старих етнографічних картах можна побачити, що материкові повіти Таврійської губернії заселені переважно росіянами (великоросами), а не українцями (малоросами). А вже на картах радянського часу ці території показано як етнічно українські. Пропагандисти можуть скористатися цим і зайнятися виправленням наслідків "злочину" більшовиків.

Першоджерелом всіх карт з російською Північної Таврією є "Етнографічна карта Європейської Росії", складена російським етнографом і картографом Олександром Ріттіхом в 1875 році. Однак при складанні карти він помилився, так як в статистичних матеріалах було відзначено переважання українців (малоросів) на цій території. Про цю помилку етнографа раніше неодноразово писали.

На думку волонтерів, етнографічні аргументи можуть грати тільки мобілізуючу роль. Для дестабілізації ситуації на півдні України Кремль може використовувати соціально-економічні проблеми, етно-конфесійну строкатість регіону, а також диверсії на об'єктах критичної інфраструктури.

Опублікував: Олег Устименко

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...