Хіти тижня. Кремль вирішив збивати пасажирські літаки: Озвучено новий план Путіна

У Росії можуть дозволити збивати цивільні літаки з пасажирами на борту, які порушили повітряний кордон.

Про це пише російське видання "Известия" із посиланням на розроблений у Міноборони проект постанови уряду, передають Патріоти України.

Уточнюється, що відкривати вогонь на ураження будуть лише в тому випадку, якщо "існує небезпека, що навмисний крах лайнера призведе до екологічної катастрофи, масової загибелі людей або знищення стратегічних об'єктів".

Зазначається, що в першу чергу йдеться про лайнери, які зайшли у безполітні зони.

Водночас, до моменту знищення, пілота будуть попереджати про наслідки, намагатися перехопити і супроводжувати в разі необхідності, стверджують росіяни.

Також військові РФ стверджують, що підготовлені заходи ідентичні наявним правилам у багатьох країнах, зокрема у США. Нині документ перебуває на стадії міжвідомчих узгоджень.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...