Хіти тижня. Лаври майора Мельниченка біглому олігарху: Онищенко виклав таємні записи розмов з Порошенком (аудіо)

Експерти вважають, що це також спроба Онищенка зняти обвинувачення з себе і перевести увагу громадськості на так зване "більше зло".

Олександр Онищенко. Фото: соцмережі.

У середу ввечері, 18 квітня, в ефірі одного з телеканалів вперше прозвучали "плівки Онищенка" за участю чоловіка із голосом, схожим на голос Президента України Петра Порошенка. На записі нардеп-втікач Олександр Онищенко і людина з голосом, схожим на голос Порошенка обговорюють "договірняк" з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього, передають Патріоти України із посиланням на 24 канал.

Новий касетний скандал в Україні про "хорошого хлопця Колю та про те, що йому треба допомогти". Колишній народний депутат Олександр Онищенко напередодні оприлюднив частину записів, які він начебто робив таємно. З президентом вони обговорювали, як закрити кримінальну справу щодо Миколи Злочевського – міністра часів Януковича.

На записах людина з голосом, схожим на президента Порошенка, передає привіт колишньому міністру екології Миколі Злочевському. Принаймні так стверджує депутат-втікач Олександр Онищенко. Він оприлюднив плівки, на яких йдеться про закриття кримінальних справ проти Злочевського, який навіть готовий ділитися прибутками своєї компанії.

Оприлюднити компромат на Петра Порошенка Онищенко обіцяв вже понад рік. Він написав книжку, у якій йдеться про схеми президента. Говорить, що знав про них не з чуток, оскільки сам брав участь в реалізації.

Як зізнається сам Онищенко, займався домовленостями і підкупом депутатів та бізнесменів на користь президента. Після того, як з депутата-втікача зняли недоторканність і відкрили справу в НАБУ він майже 2 роки переховується від слідства за кордоном, однак, чомусь тільки зараз вирішив почати розкривати карти.

"Почалася активно президентська кампанія от і оприлюднює, позбавляє шансів Порошенка. Можливо це пов'язано з тим, що відбулася справа легалізації певних проектів Злочевського", – сказав політолог Олександр Солонтай.

Експерти вважають, що це також спроба Онищенка зняти обвинувачення з себе і перевести увагу громадськості на так зване "більше зло", аби потім пробити собі місце у владне крісло. "Треба розуміти хто оприлюднює цю інформацію, а це колишні регіонали, які перед виборами надзвичайно активізувались, і які хочуть через критику влади і антикорупційних органів самі зайняти керівні позиції, – наголосила експерт Центру протидії корупції Олександра Дрік.

Блогер Мирослав Олешко із цього приводу написав на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук": "Вчора послухав явний низькоякісний фейк, де навіть голос не схожий з голосом Порошенка. Я був на закритій зустрічі з президентом і чув стиль розмови гаранта, і він не співпадає з тим, що ми чуємо на записі. Голос "Порошенка" дуже погано чути, якщо сказати, що то розмовляв хтось інший, різниці ніхто не відчує.
Не виключаю, що його підготували в Москві за участі одного із пранкерів. В останніх словах взагалі явно відчувається погано прихований московський акцент, якого в українського президента нема".

Тим часом у президента дуже коротко прокоментували появу скандальних плівок. "Мені дуже легко відповідати на це запитання. Фейків ми не коментуємо", – резюмував голова фракції БПП Артур Герасимов.

Політологи радять дочекатись експертизи записів, оскільки все може бути лише наслідком політичних воєн. Експерти одноголосно стверджують: єдине чого можна очікувати від антикорупційних структур – це провадження проти залучених у справі людей, але президента не чіпатимуть.

Також зазначають, що єдиною мірою покарання для нього може бути процес імпічменту, який на законодавчому рівні досі не врегульований. Сам Онищенко продовжує заявляти, що це лише початок. Далі він продовжить оприлюднювати ще більше резонансної інформації.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...