Хіти тижня. Лукашенка доведеться вбити: Піонтковський розповів, як РФ може захопити Білорусь

Політолог вважає, що керівництво РФ спробує "якось розібратися" з Олександром Лукашенком перед президентськими виборами у Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не погодиться на входження держави до складу Російської Федерації, як би сильно на нього не чинив тиск Кремль. Про це заявив відомий російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України з посиланням на Народну правду.

Він зазначив, що Москва вже 20 років сподівається на це, а Лукашенко постійно маневрує і роками отримує від РФ мільярди доларів субсидій.

"Олександр Григорович щороку приїздив у Кремль, підписував якийсь документ, де йшлося про нові, остаточні, найглибші возз'єднання та інтеграції. Випивав стакан горілки, красивим жестом його розбивав, забирав 10-12 млрд доларів субсидій на поточний рік і їхав спокійно додому", - зазначив політолог.

Піонтковський переконаний, що Лукашенко не збирався поміняти свою "роль диктатора європейської держави середньої величини" на посади "мінського або пінського секретаря обкому".

"Ось так він розводив росіян і продовжує розводити", - наголосив політолог.

Також Піонтковський вважає, що Лукашенку в підручнику з історії Білорусі відведуть роль "батька-засновника білоруської незалежності".

"Кремль всі способи використовував. Зараз тиск посилюється, бо Путіну треба щось кинути на терези "русского мира" після провалу плану "Новоросія". Але Лукашенко продовжує поки вислизати... Тому не знаю, як Кремлю його прибрати, хіба що доведеться вбити", - сказав він.

Піонтковський вважає, що Кремль буде якось розбиратися з Лукашенком під 2020-й рік, коли в Білорусі відбудуться президентські вибори.

Політолог також навів у приклад недавнє інтерв'ю Лукашенка, в якому він відкрито розповів про тиск і шантаж з боку Кремля, спроби змусити відмовитися від незалежності. Тоді лідер Білорусі заявив, що не може говорити про братні відносини з РФ. "Якщо завтра Лукашенко оголосить себе захисником білоруської незалежності від російської експансії, то Білорусь його підтримає", - упевнений Піонтковський.

За його словами, білорусам не подобається входження до складу РФ. "Питання тут тільки в тому, до кого будуть більш лояльні силові структури Білорусі – до Лукашенка або до Путіна", - додав політолог.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...