Хіти тижня. Мало сил: Тука розповів, за скільки Росія знищить український флот

Провокаційними діями в Азовському морі Росія хоче "заморозити" економічну діяльність Маріупольського та Бердянського портів, таким чином змусивши Україну відмовитися від санкцій щодо Росії.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передають Патріоти України.

При цьому він сумнівається в здатності РФ домогтися поставленої мети. "Так, напевно, нам доведеться заплатити певну ціну, знизивши життєдіяльність двох цих портів. Швидше за все, ті промислові підприємства, які здійснюють товарообіг через Маріупольський і Бердянський порти, швидше за все, будуть змушені шукати інші логістичні маршрути. В результаті, звичайно ж, постраждають портові господарства і люди, які працюють в портах. Це все так. Але потрібно бути чесними і говорити людям правду: їх страждання "завдяки діям київської хунти", а завдяки впливу держави-агресора - Росії", - підкреслив він.

Говорячи про створення Україною військово-морської бази на Азовському морі, Тука зазначив, що в короткостроковій перспективі навряд чи варто очікувати від Росії якоїсь реакції.

"Що стосується акваторії Чорного моря, то тут, на жаль, нам протиставити Росії практично нічого. Російська присутність в Чорному морі незрівнянно з нашим. Нам знадобляться довгі роки і неймовірні зусилля (економічні та фінансові) для того, щоб створити боєздатний флот в Чорноморському басейні. Тому я не очікую ніяких військових дій в акваторії Чорного моря на увазі повної домінанти Чорноморського флоту Російської Федерації. Ми - не самогубці: вивести кілька своїх кораблів, щоб їх протягом години-двох просто знищили", - резюмував він.

Джерело: Главред

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...