Хіти тижня. "Маразм крепчает...": У Польщі російська делегація втрапила у скандал, вимагаючи кращих місць у концтаборі

​Так, делегати з Москви поскаржилися, що їх посадили на останні місця під час акції пам'яті на честь визволення концентраційного табору Освенцим.

Делегація РФ в Освенцимі

Член Ради з прав людини при президенті Росії Єва Меркачева у Facebook розповіла, що церемонія відбулася у приміщенні найбільшої газової камери, в якій знищувалися в'язні під час Другої світової війни, передають Патріоти України.

"Ми зараз у найбільшій "лазні" — колишній газовій камері, де приймали "душ" в'язні. Тут зараз розпочнеться церемонія, присвячена Даті звільнення табору Аушвіц (Освенцим). Багато делегацій з різних країн. Російську посадили на останні ряди. Країні-визволительці показали її місце?" — обурювалася вона.

В мережі через таку "образу" російських чиновників спалахнули справжні суперечки. У соцмережах писали, що росіяни взагалі не мали права бути присутнім на цьому заході.

"У РФ це генетичне почуття. Усвідомлення бути обісцяними і скривдженими, навіть якщо такого і немає, то все одно приємно почуватися "особливим", "Це не правильно. Правильно було б вас туди не кликати. Ви не звільняли. Зараз ваша країна не визволитель, а агресор. Немає морального права у вас там перебувати. Як дотримуються права кримських татар під час вашої окупації не цікавить вас. Або в Чечні як з правами людини?", "Країни-визволительки немає юридично з 1991 року, а до Росії демонструється відповідне ставлення", "Звучить дико — посадили не на ті місця в газовій камері? Самі себе чуєте? Це дно", "Ось я, як звичайна людина, не політик, не розумію всіх цих роздраїв. Кого куди посадили. Кого вшанували, кого ні. Мені здається, тут взагалі треба стояти. Стояти, сумувати і думати. Щоб більше ніколи і ніде таке не повторилося", — обурювалися у мережі.

Коментатори в мережі зазначали, що Росія засвітилася перед усім світом, продемонструвавши своє нутро.

"Ну так ваше місце давно вже біля параші", "Якось не дуже доречно такому обурюватися", "Який жах. Треба було їх в саму піч засунути", "Так вони туди поїхали, щоб вшанувати пам'ять в'язнів концтаборів? Чи в перших рядах покрасуватися? Яка різниця, хто де сидить? Важливий сам факт присутності", "Віп-ложі, для таких важливих людей не знайшлося в Освенцимі?", "РуССофашизм ніхто не любить!", "Фашистській державі вказали на її місце", "А устриці з шампанським не забули подати?", "Хай подякують, що газ не пустили", — критикували в мережі.


"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...