Хіти тижня. Маски скинуто: Хто не проголосував у Раді за курс України на ЄС і НАТО

7 лютого народні депутати у другому читанні проголосували за законопроект про закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському союзі й НАТО.

Всього за проект змін до Конституції проголосували 334 народних депутати, 35 проголосували проти, 16 – утрималися від голосування, передають Патріоти України.

Серед 35 присутніх на засіданні членів фракції "Опозиційний блок" голосування не підтримав 31 депутат. Водночас не голосували нардепи Сергій Ківалов, Сергій Матвієнков, Юрій Мірошниченко та Сергій Сажко. Відсутні у залі засідання були "опоблоківці" Юхим Звягільський, Михайло Добкін і Юрій Павленко.

Проект Президента не ухвалили і позафракційні депутати Юрій Бойко, Сергій Дунаєв, Юлій Іоффе та Сергій Льовочкін.

Були відсутні на голосуванні Сергій Тарута, екс-лідер Правого сектора Дмитро Ярош, Сергій Каплін, командир полку Азов Андрій Білецький, підслідна Надія Савченко, Євген Мураєв, Дмитро Добкін.
Не голосував кандидат в президенти Віталій Купрій.

Відповідно до конституційних змін, Президент України стане гарантом реалізації стратегічного курсу держави на членство в ЄС і НАТО, а Уряд буде забезпечувати реалізацію такого курсу. Будь-які спроби політиків змінити курс України у напрямку Росії будуть трактуватися виключно як порушення Конституції України.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...