Хіти тижня. "Мені важко це прийняти": Президент Польщі зробив різку заяву про санкції проти РФ і "Північний потік-2"

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що йому важко зрозуміти підтримку деякими європейськими країнами будівництва газопроводу "Північний потік-2". Про це він заявив в ефірі TVP Info, повідомляють Патріоти України.

Анджей Дуда зауважив, що санкційну політику ЄС варто переглянути для збільшення тиску на Російську Федерацію.

"Є санкції, і вони повинні бути збережені. Їх також треба проаналізувати, тому що їх можна підготувати ще краще, щоб чинили ще більший тиск, щоб Росії було ще складніше", – зазначив Дуда.

Він додав, що йому важко зрозуміти підтримку європейцями газопроводу "Північний потік-2", що призведе до домінування російського "Газпрому" на європейському ринку.

"Той факт, що в Європейському Союзі не сказали рішучого "стоп" "Газпрому", що "Газпром" просувається в Європейському Союзі, і багато країн Європейського Союзу, їх лідери, спокійно з цим погоджуються – це те, що мені важко прийняти. Ми постійно обговорюємо цю проблему", – наголосив він.

Крім того, Дуда додав, що у протистоянні "Газпрому" США "будуть нашим найбільшим союзником".

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...