Хіти тижня. "Москітний флот": Генерал розповів, як Україна може поставити на місце РФ на морі

У гібридній війні, яку Росія веде проти України, країна вистоїть і переможе тільки за рахунок колективної безпеки, вважає командувач ВМС.

Ігор Воронченко

Для захисту території та стримування агресії Росії на морі Україні в найкоротші терміни потрібно сформувати "москітний" (що складається з малих і маневрених кораблів, - ред.) флот. Про це розповів командувач ВМС Ігор Воронченко, який кілька днів був з робочим візитом в США, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.
"Як можна швидше побудувати "москітний" компонент корабельного складу, який міг би оперативно реагувати на всі ці події і мав би достатній бойовий потенціал", - сказав він.
За словами Воронченка, на цьому шляху розвитку "є деякі проблеми", які вже обговорило військово-політичне керівництво, в тому числі з міжнародними союзниками і партнерами. "На жаль, кораблі більшого класу - корвети і фрегати - будуються і передаються флоту не один рік. Це довгострокова перспектива", - уточнив він.
Воронченко відмовився коментувати, які саме домовленості були досягнуті у Вашингтоні, пославшись на засекреченість цих даних, але підкреслив - він "дуже задоволений" результатами робочої поїздки.

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...