Хіти тижня. Москва в шоці: РПЦ відреагувала на рішення Мін'юсту України щодо Почаївської Лаври

Схоже урядове рішення Києва стало повною несподіванкою для московських діячів. І вони просто рефлексують на дії "розкольницької Хунти", й не здатні вигадати дієвих ходів у відповідь.

 Свято-Успенська Почаївська лавра

Рішення комісії Мін'юсту України позбавити Українську православну церкву Московського патріархату права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври говорить про початок масштабного тиску на УПЦ, заявив заступник голови Синодального відділу зовнішніх зв'язків РПЦ протоієрей Микола Балашов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Інформація свідчить про підготовку масштабного тиску на канонічну Українську православну церкву, її монастирі і храми", - зазначив він. За його словами, "ченців в ній буде раз-два та й усе", тоді як у Почаївській лаврі їх зараз "більше, ніж у "розкольників різних мастей" на всю Україну".

Нагадаємо, 23 листопада в Міністерстві юстиції України повідомили про скасування рішення про державну реєстрацію права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська лавра, що діє у складі УПЦ Московського патріархату.

Державний реєстратор передав у користування релігійній організації Свято-Успенська Почаївська лавра до 2052 роки шість об'єктів Почаївської лаври. Після цього Міністерство культури України звернулося з вимогою скасувати рішення про надання УПЦ МП права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври і залучити реєстратора до відповідальності.

До споруд Свято-Успенської Почаївської лаври входять Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, архієрейський будинок, дзвіниця, надбрамний корпус.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...