Хіти тижня. Москві приготуватись: Україна отримає високоточну зброю майбутнього. Важливі подробиці

У 2019 році Україна розпочне серійне виробництво РСЗВ (реактивної системи залпового вогню) "Вільха", що стала глибокою модернізацією "Смерча" періоду СРСР. Цей вид озброєння стане тією самою "зброєю майбутнього", про яку повідомляли у Міноборони.

Даний ракетний комплекс оснащений системою самонаведення і вражає ціль на відстані 120 км, розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передають Патріоти України.

На сьогодні "Вільха" — це один зі зразків високоточної зброї, яка була розроблена в Україні в досить стислі терміни. Високоточною зброя називається, якщо вона здатна вражати цілі з гарантованою точністю вище 50%.

При цьому військовий експерт зазначив, що фактично показники у високоточної зброї набагато вищі, бо вони забезпечують ураження цілі з коефіцієнтом 0,8-0,9. При цьому в Україні вже розробляються різні зразки озброєння, яке може претендувати на назву високоточного.

"Вільха" — перший зразок, який пройшов шлях від розробки до початку серійного виробництва, і я гадаю, що вже в цьому році ми отримаємо певну кількість модернізованих систем "Смерч" із можливостями, які забезпечує нова розробка", — розповів експерт.

Згурець повідомив, що на відміну від радянського "Смерча", українська "Вільха" отримає автоматизовані системи управління та нові високоточні снаряди, які виготовили інженери КБ "Луч".

"На відміну від радянської РСЗВ, яка покривала одним залпом території в кілька футбольних полів, тепер кожна ракета має свою ціль, і на дальності 70 км вона може знищувати цілі не по площі, як старий "Смерч", а точковим влучанням. Друга ключова відмінність — в автоматизованій системі, яка дозволяє призначити кожній ракеті свою ціль. Це частина роботи, яку зробило КБ "Луч", — додав він.

Зараз серійне виробництво використовує потенціал Павлоградського хімзаводу, який виготовляє нове сумішне паливо, і потужності КБ "Луч", які пов'язані з виготовленням ключових елементів цього виробу.

Згурець акцентував, що також "Вільха" отримає високоточну реактивну систему залпового вогню.

"Була створена абсолютно нова система керування, коли в передній частині ракети по паску розташовані 92 маленьких двигуни, які коректували політ ракети. Були включені в роботу підприємства, які забезпечували наведення ракети за інерційною системою, наприклад, підприємство "Оризон-Навігація" (м. Сміла). Маючи радянську платформу, ми на неї поставили абсолютно нові ракети, нові системи автоматизації, системи підготовки ракет до пуску; за великим рахунком, ми створили серце нового зразка озброєння, і тут провідну роль відіграє КБ "Луч", — повідомив експерт.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...