Хіти тижня. ''Може привести до Третьої світової'': На Росії прогнозують розв'язання Кремлем нової війни

В умовах падаючого рейтингу правлячої верхівки Кремля Володимир Путін може затіяти нову війну з сусідськими країнами.

Леонід Гозман

Таку думку висловив російський опозиційний політик Леонід Гозман, зазначивши, що після абсолютно несподіваного розв'язання війни в Україні, такий варіант вже не здається нереалістичним, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Я не знаю, чи це буде чи не буде, я говорю, що це може бути. Я бачу розвиток такої глибокої кризи в Росії. Рейтинг начальства падає, що воно може запропонувати населенню? З точки зору поліпшення життя і тому подібного, це у нас якось не дуже працює, рівень життя тільки погіршується. Ситуація зовнішнього ворога, вона здається не спрацює так добре, як з анексією Криму, але тим неменш якийсь шанс є", - каже Гозман.

На його думку, Кремль може спробувати згуртувати народ шляхом ведення нової війни для захисту росіян, як це відбувається в Україні. "Отже, нова війна повинна бути приблизно такою ж. Значить, ми повинні рятувати російських, або російськомовних, чи православних навіть. Значить, війна повинна бути на території, де російськомовні люди живуть компактно, а це Україна, і Путін може почати ескалацію, або ж Північний Казахстан, Східна Естонія, Рига і Білорусь. Те, що наші можуть атакувати Естонію або Латвію, мені здається, що ступінь божевілля ще до цього не дійшла, тому що ці країни є членами НАТО, і зрозуміло, що це може призвести до світової війні. Залишається Північний Казахстан і Білорусь", - пояснює росіянин.

Гозман вважає, що наступною мішенню саме може стати саме Білорусь. "Тому що в нашій країні дуже поширена точка зору, що Білорусь взагалі не держава, а історичний курйоз. І якщо раптом почати звинувачувати Лукашенко в тому, що він насправді агент Держдепу і ображає російських людей, чому б і не піти туди? Те ж саме можна сказати і на адресу Назарбаєва", - сказав російський опозиціонер.

"Я б не виключав нашого спроби звільнення Білорусі. Хоча, я думаю, що Лукашенко буде активно захищатися", - заявив Гозман.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...