Хіти тижня. "Ми не боїмося погроз Росії, вже ніщо не може перешкодити Україні отримати Томос", - Вселенський Патріарх

Вселенський Патріарх зробив заяву, в якій зазначається позиція як його особиста, так і Константинополя.

Вселенський Патріарх Варфоломій

Варфоломій заявив, що Україні залишилося чекати зовсім недовго і український народ скоро отримає Автокефалію, тому що це священне право українців, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Також Патріарх Варфоломій зазначив, що Константинополь не боться погроз і Україна обов'язково отримає Томос.
Коментуючи інформацію, український громадський активіст і блогер Семен Кабакаєв зазначив, що на тлі тих заяв, що в Російської Федерації взагалі немає Томосу, що в Україну вже прибули екзархи, немає взагалі ні краплі сумніву, що в найближчій час ми отримаємо свою незалежну помісну церкву. «Це історичний процес і я дуже радий, що ми приймаємо в ньому участь! Не тільки словами, а й справами!», - написав Кабакаєв.
Відзначимо, що в РПЦ вже заявили, що саме рішення Константинополя нічого не вирішує і цілком може виявитися так, що парафіяни храмів УПЦ Московського патріархату можуть виявитися проти, тоді може дійти до того, що проллється кров. Парафіяни захищатимуть свої святині православ'я, які знаходяться по всій території України.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...