Хіти тижня. "Ми росіян попереджали": Генерал розкрив резонансні подробиці удару по найманцях "Вагнера" в Сирії

Ілюстрація: inforesist.org

Атаці на російських найманців приватної військової компанії "Вагнер" в Сирії передував ряд попереджень про нанесення удару в разі подальшого просування колони. Про це як пише The Washington Post розповів командир очолюваних курдами Демократичних сил Сирії, що займають позиції в районі міста Дейр-ез-Зора генерал Хасан, повідомляють Патріоти України.

За словами генерала, він отримав розвідувальні дані про підготовку наступу з боку підтримують режим формувань. Після цього в середу о 21:30, приблизно за півгодини до початку наступу, він подзвонив російському офіцеру зв'язку в Дейр-ез-Зорі, з яким підтримує контакт, в надії на те, що той зможе зупинити цю операцію.

"Вони (росіяни. - ред.) Не прийняли наші пропозиції, всі заперечували і говорили, що нічого не відбувається", - сказав Хасан.

Також генерал розповів, що в розпал цієї кривавої бійні йому знову зателефонував російський офіцер зв'язку і попросив його припинити на час бойові дії для того, щоб забрати вбитих і поранених - в ході того наступу, який він заперечував.

"Більше ми росіянам не довіряємо", - сказав Хасан. А коли репортер зазначив парадоксальність ситуації - російський офіцер спочатку заперечує проведення атаки, а потім просить про припинення вогню, - Хасан зауважив: "Забавно, що наддержава не знає, що роблять її сили на землі".

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...