Хіти тижня. Митрополит Епіфаній: Що відомо про новообраного предстоятеля Української помісної православної церкви

Новому главі помісної української православної церкви Епіфанію, якого обрали на Об'єднавчому соборі 15 грудня, всього 39 років.

Митрополит Епіфаній

Коротка біографія Митрополита Єпіфанія опублікована на офіційному сайті УПЦ КП, передають Патріоти України.

Як зазначається, предстоятель ПУПЦ народився 3 лютого 1979 року в селі Вовкове Іванівського району Одеської області.

Він доктор наук з богослов'я, ректор і професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії, постійний член Священного Синоду та голова Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ Київського патріархату, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату, намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря (Київ).

Член Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів.

У 1996 році закінчив Старожадівську середню школу I-III ступенів (Сторожинецького району Чернівецької області), Київську духовну семінарію і Духовну академію.

Стажувався в Афінському національному університеті на філософському факультеті (Греція).

Обіймав посади секретаря-референта Рівненського єпархіального управління та особистого секретаря митрополита Рівненського і Острозького Даниїла, прес-секретаря Рівненського єпархіального управління. Був редактором інтернет-проекту "Рівне православне".

З благословення Святійшого Патріарха Філарета 21 грудня 2007 архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі пострижений у чернецтво з ім'ям Епіфаній в честь святителя Епіфанія Кіпрського.

Рішенням Архієрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений в сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського і призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея.

Рішенням Священного Синоду УПЦ КП від 13 грудня 2017 Епіфаній отримав титул митрополит Переяславський і Білоцерківський.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...