Хіти тижня. На грані: Портников назвав регіони, які скоро може втратити Росія

На майбутнє Росії впливає багато чинників, але держава не розвалиться на безліч частин, а втратить лише кілька регіонів. Як пише журналіст і публіцист Віталій Портников у своєму блозі, багато що залежить від того, наскільки адекватно російське керівництво сприймає виклики, повідомляють Патріоти України.

Крім того, невідомо, скільки протримається режим президента РФ Володимира Путіна, який неможливо реформувати. Також важливим фактором є ступінь асиміляції росіянами інших народів у складі країни і наскільки жителі національних республік відчувають себе не просто росіянами, а руськими.

"За останні 27 років у цьому процесі вдалося досягнути набагато більших результатів. Коли ці бурятські хлопці з’являються на Донбасі, вони не ідентифікують себе як ті, хто відрізняються від іншої Росії. В радянський час такого не було. Це була Бурятська автономна республіка, яка жила в якомусь іншому світі. Можливо, вона не сильно розвивалася, але зберігала свою ідентичність. У більшості російських республік ця ідентичність зменшується і вони перетворюються на звичайне російське населення", - зазначив він.

На думку Портникова, у Росії було набагато більше шансів розвалитися на шматки в 1991 році, а сьогодні "такого шансу вже немає". "Ясно, що Росія ще може втратити Кавказ і частину Поволжья, можливо. Але на цьому загрози фактично закінчуються і зменшуються. У цьому розумінні це теж може визначати подальшу долю Росії", - зазначив журналіст.

Він додав, що агресивність Росії та прагнення розширювати території "завжди були шляхом до самозбереження", оскільки іншого шляху розвитку у будь-якої багатонаціональної імперії немає. "Якщо виявиться, що Росія - країна консолідована, що їй самій нічого не загрожує, а народи, які її оточують, не сприймають себе як частину руского міра, можливо, цей рівень агресивності і зменшиться", - підсумував Портников.

Джерело: Обозреватель

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...