Хіти тижня. На кордоні Ізраїлю криваві бої: Сотні постраждалих, є вбиті (фото)

У п'ятницю, 5 жовтня, увечері на кордоні сектора Гази палестинці влаштували черговий "Марш повернення", який цього разу проходив під девізом "Стійкість і мужність".

У результаті провокацій і зіткнень загинули троє, ще 376 осіб отримали поранення, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Армія Ізраїлю застосувала вогнепальну зброю і сльозоточивий газ проти протестувальників. Серед постраждалих 121 особа отримала вогнепальне поранення, ще 7 перебувають у критичному стані.

Представник відділення МОЗ Палестини Ашраф аль-Кудра повідомив, що серед загиблих була 12-річна дитина.

За оцінками ЦАХАЛу, у заворушеннях взяли участь близько 20 тисяч палестинців. Учасники "маршу" палили покришки, а також кидали каміння, гранати і вибухові пристрої в сторону ізраїльських військовослужбовців.

На провокації учасників "маршу" ВВС ЦАХАЛа відповіли двома атаками у північній частині сектора Гази.

Також не менше десяти палестинців перебралися через розділовий паркан на ізраїльську територію, жбурнули кілька гранат і відразу ж повернулися назад.

Сили Армії оборони Ізраїлю використовували засоби для розгону демонстрацій і відкривали вогонь у випадках, передбачених інструкціями, щоб припинити спроби завдати шкоди ізраїльським солдатам або завдати шкоди інфраструктурі безпеки, пояснюють у ЦАХАЛі.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...