Хіти тижня. На Одещині в храмі, який перейшов до ПЦУ, священик Московського патріархату агітував за "русскій мір"

Звучали тези про «непереможність російської зброї», «Україна не існує» і тому подібні.

В Одеській області Свято-Троїцький прихід в селі Новоєлизаветівка Ширяївського району покинув Балтську єпархію колишньої УПЦ (Московського патріархату) і перейшов до Одеської єпархії Православної церкви України (ПЦУ). Таке рішення одноголосно прийнято на парафіяльному зборах 16 лютого. А вже в неділю, 17 лютого, священик Московського патріархату агітував прихожан цього храму за «русскій мір», передають Патріоти України.

Відзначається, що прихід пішов на компроміс, запропонувавши жителям села, які не підтримали перехід, тимчасово проводити поодинокі служби з колишнім настоятелем від Московського патріархату. Тому на недільну службу в храм з'явився екс-настоятель в супроводі кількох місцевих жителів і приїжджих громадян. Звучали тези про «непереможність російської зброї», «Україна не існує» і тому подібні. Священики ПЦУ і парафіяни припинили антиукраїнської агітацію, і непрохані гості були змушені покинути храм.

«У селі Новоєлизаветівка завжди діяв тільки один храм. Спочатку в ньому був заснований прихід Української православної церкви Київського патріархату, яка діяла з 1996 по 2002 рік, а в 2002 році священик обманом перевів прихід в УПЦ МП», - повідомили в єпархії ПЦУ. У повідомленні підкреслюється, що зараз парафіяни самі вирішили приєднатися до ПЦУ. Зокрема, громада Свято-Троїцького приходу села Новоєлизаветівка одноголосно проголосувала за перехід до Православної церкви України.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...