Хіти тижня. На Заході розповіли, як готувалися до нападу Путіна на Україну

Український уряд і ряд західних експертів в 2014 році знали про те, що якщо Угода про асоціацію з ЄС буде підписана, Кремль почне атаку на Україну.

Стівен Бланк

Про це розповів "Апострофу" експерт Американської ради із зовнішньої політики (AFPC) Стівен Бланк, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про те, чи була для нього несподіванкою окупація Криму та війна в Україні, він заявив, що про майбутню атаку знали багато, але в США це не було думкою більшості.

"Наш офіс багато працює з українським урядом та суспільством. У жовтні 2013 року ми зустрічалися з представниками Верховної Ради. У той час ще обговорювали Угоду про асоціацію з ЄС. Тоді я сказав людям, що хотів би підписання угоди, але Росія нападе, якщо її підписати. І мені сказали, що так думають і в уряді. Інакше кажучи, Путін сказав Януковичу: "Якщо ви підпишете цю угоду, ми нападемо", - говорить Бланк.

"Тому я зовсім не був здивований. Я здивований, що були здивовані уряд США і інші. Однак це наслідок поганої політики і поганої розвідки", - додає експерт.

Опублікував: Олег Устименко

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....