Хіти тижня. Найвищий рівень загрози: Військові розповіли про страшну техніку, яку РФ стягує до українського кордону

Експерти про загрозу повномасштабного вторгнення Кремля в Україну.

"З кінця літа Росія нарощує поблизу українського кордону ударне угруповання військ. Загроза повномасштабного вторгнення зараз найвища з 2014 року", — говорить в інтерв'ю Reuters начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передають Патріоти України.

"Тільки на базі в Ростовській області за 18 кілометрів від кордону України росіяни розмістили близько 300 танків Т-62М, — розповідає Муженко в ефірі програми "Свобода слова". — У найкоротший термін можуть сформувати наступальні угруповання й направити на Україну. Ідеться не лише про Луганський і Донецький напрямки. Також про північно-східні й південні кордони нашої країни. Росіяни сформували два танкових і два мотострілецьких полки. Таку дивізію створюють тільки для наступальних дій. Вона входить до складу 8-ї армії в Новочеркаську Ростовської області. Найцікавіше, що двома армійськими корпусами на окупованій території Донбасу управляють зі штабу цієї 8-ї армії. Також РФ подвоїла кількість своїх кораблів в акваторії Азовського моря."

"Останніми днями Росія інтенсивно готує свої війська в окупованому Криму, — повідомив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко 10 грудня. — Полігони закрили, кораблі виходили в море, авіація літала. Із Новоросійська до Севастополя пригнали ракетний корабель "Орехово-Зуєво". Озброєний комплексами з дальністю пострілу 1,5 тис. км. Може нести ядерні боєголовки. У Керчі розгорнули ракетно-зенітні системи С-400 для знищення повітряних цілей."

"Є загроза і з території Білорусі, — каже екс-заступник начальника Генштабу Ігор Романенко виданню "Апостроф". — Під виглядом створення спільної протиповітряної оборони Москва перекинула на її територію все необхідне для сухопутних сил. Зробили склади, завели озброєння. Виходить, тільки західний напрямок не несе для нас загроз. Навколо півкільцем стоять ворожі сили."

"Було б легковажно для Росії починати масштабний наступ. Українські військові сильніші, ніж раніше. Це дуже дорого коштуватиме росіянам, — говорить спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. — Київ отримає значну нашу підтримку. Ми хочемо, щоб Україна була в безпеці."

"Загроза масштабного наступу Росії абсолютно реальна, — зазначає військовий експерт Михайло Самусь. — Війська для наступу РФ повністю сформовані. Перебувають на кордоні з Україною, у Криму, на Донбасі й у При­дністров'ї. Сотні танків, літаків та ракетна зброя свідчать, що атака може відбутися в будь-який момент.

Після агресії в Азовському морі стало зрозуміло, що Росія готова воювати під державним прапором. До цього вона прикривалася "зеленими чоловічками" чи вигаданою громадянською війною на Донбасі.

Україна має достатньо сил, щоб дати відсіч російським сухопутним військам. Це показав Донбас. Тож наступна операція Кремля включатиме повітряні ракетні удари та наступ морських сил. На воді маємо великі проблеми. Флоту не створили. Нам конче потрібні кораблі з ракетною зброєю. Можемо їх отримати тільки від партнерів. У першу чергу, від США. Український оборонно-промисловий комплекс може побудувати кораблі, але на це піде не один рік. А вони потрібні зараз. Необхідні й системи радіо­електронної та протиповітряної оборони. Америка усвідомлює небезпеку від Росії, тому може надати нам потрібне озброєння."

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...