Хіти тижня. Народний депутат України переконував поляків не підтримувати автокефалію української церкви

Народний депутат з "Опозиційного блоку", колишній російський олігарх, а нині офіційно найзаможніший член парламенту Вадим Новинський відвідував Варшаву (Польща), щоб переконати тамтешнього митрополита у "недоцільністі" української автокефалії.
Новинський та голова РПЦ Кирило (Гундяєв)

Про це повідомляє Інформаційний спротив, передають Патріоти України.

За даними видання, 4 травня у Варшаві перебував народний депутат України Новінський, який відповідно до отриманого з Москви завдання зі створення "ініціативної групи" з блокування надання автокефалії Української церкви зустрічався з митрополитом Варшавським Савою Польської автокефальної православної церкви (ПАПЦ).

Разом з Новинським, як і під час його недавнього візиту в Стамбул, в Польщі прибули керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній та інші представники Московського патріархату в Україні, в т.ч. заступник голови відділу зовнішніх відносин УПЦ МП протоієрей Данилевич.

"Завданням делегації було переконати митрополита Варшавського в недоцільності надання автокефалії Українській церкви. Також обговорювалося прибуття 19-20 травня в Варшаву делегації Константинопольського патріархату", - повідомляє ІС.

Опублікував: Олег Устименко

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...