Хіти тижня. "Нацдружинники" взяли нічний реванш у Полтаві: Корпус стягнув підкріплення з Харкова, Сум, Дніпра, Запоріжжя, взявши поліцію в облогу і змусивши до моральної капітуляції

Парамілітарні загони Білецького, негласне кураторство котрими приписують Арсену Авакову, «полтавським уроком» посилають сигнал силовикам України, що з ними краще не зв’язуватись.

Сутичка між поліцією і представниками «Національного корпусу» і «Національних дружин», яка трапилася 16 березня на Театральній площі, під кінець дня мала неочікуване для місцевої поліції продовження, зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, в цілому було затримано 20 радикалів. Після встановлення осіб всі затримані були відпущені, повідомив начальник відділу зі зв'язків з громадськістю Юрій Сулаєв. На чотирьох осіб були складені адмінпротоколи за дрібне хуліганство.

Пояснюючи причини затримання націоналістів, Юрій Сулаєв повідомив, що вони намагалися спровокувати конфлікт зі співробітниками поліції, які несли службу з охорони безпеки важливого заходу за участю президента. В результаті «зачистки площі» постраждала одна цивільна особа і, як з'ясувалося пізніше, двоє затриманих: у одного зламана рука, у іншого розбита голова.

Дії поліції, застосовані щодо групи націоналістів, викликали моментальну реакцію їх соратників, і вже через кілька годин в Полтаву скоординовано з'їхалися представники «Нацкорпуса» і «Нацдружін» з найближчих великих міст - Харкова, Сум, Дніпра, Запоріжжя. За деякими даними, в цілому, зібралося близько 600 радикалів. І о 22.00 колона рішуче налаштованих молодиківд прийшла до будівлі ГУ Національної поліції в Полтавській області, щоб «домогтися справедливості» і почути від правоохоронців, які закони були порушені учасниками акції.

На імпровізованому мітингу керівник обласного «Нацкорпуса» Анатолій Шиян заявив, що «на мирній акції активістів побили нізащо». З пікетувальниками зустрілися заступник начальника ГУНП в Полтавській області Денис Захарченко та керівник управління розшуку Віталій Шиян.

Вони заявили, що вже розпочато службове розслідування стосовнополіцейських, котрі жорстко контактували з демонстрантами, і вибачилися перед присутніми за їх поведінку. Хоча зізналися, що самі ще толком не розібралися в деталях події (!). То є поліцейські начальники під тиском переважаючих сил опонентів вибачились за те, в чому, за їх словами, не були переконані.

«Нацдружинники» пообіцяли, що будуть контролювати розслідування.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...