Хіти тижня. "Націоналісти хочуть знищити росіян!": Лавров огризнувся на запитання українського журналіста

Глава МЗС РФ також озвучив розчарування тим, що президент України Петро Порошенко не виправдав очікувань Кремля, не пішовши окупантам на поступки у війні на Донбасі.

Сергій Лавров. Фото: AFP.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров бурхливо відреагував на запитання українського журналіста Романа Цимбалюка про звільнення полонених моряків ВМСУ і вибухнув гучними звинуваченнями на адресу України, передають Патріоти України.

Їх він озвучив під час підсумкової прес-конференції про результати роботи за рік 16 січня. Зокрема Лавров заявив, що українська влада нібито готувалася до знищення росіян у Криму перед його анексією, у зв'язку з чим Росія і захопила його. "Антиконституційний переворот, до влади прийшли націоналісти, почали вимагати знищення росіян у Криму, як Ярош! Це неадекватно!" — висловився глава МЗС РФ.

Крім того, Лавров озвучив розчарування тим, що президент України Петро Порошенко не виправдав очікувань Кремля, не пішовши окупантам на поступки у війні на Донбасі. Він наголосив, що не вважає главу української держави "президентом миру".

"Виконуйте свою Конституцію і власні зобов'язання за конвенціями, які підписали", — обурено звернувся він до української влади. Окремо Лавров зупинився на вигаданому утиску російської мови в Україні. Так, він заявив, що закони про мову і про освіту в Україні нібито порушують її власну Конституцію.

На запитання про моряків, захоплених Росією в Чорному морі, Лавров відповів наприкінці, проте вельми ухильно. Зокрема він прокоментував ситуацію загалом, не зачіпаючи теми інциденту біля Керченської протоки.

"Що стосується обміну, була досягнута домовленість, узгоджені списки. Але в день обміну, коли людей привезли, українська сторона сказала, що 23 людини не будуть передані. Україна чергову обіцянку не виконала. Зараз ми підтримуємо процеси з обміну полоненими всіх на всіх. Але конструктивності особливої з боку України ми не спостерігаємо", — висловився глава МЗС країни-агресора.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...