Хіти тижня. Не фірма-одноденка: Авторитетна соціологічна компанія озвучила рейтинг кандидатів у президенти за 10 днів до виборів

Близько 77,4% українців стверджують, що обов’язково будуть голосувати на майбутніх виборах Президента України 31 березня.

Патріоти України пропонують вам ознайомитися із прес-релізом щодо електоральних настроїв українців, яким Компанія Socis поділилася у мережі.

ПРЕС-РЕЛІЗ за результатами соціологічного дослідження «ЕЛЕКТОРАЛЬНІ НАСТРОЇ УКРАЇНЦІВ напередодні президентських виборів 2019 – березень»

Терміни: Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс» разом з Інститутом стратегічних досліджень та прогнозів «Янус» провів загальнонаціональне дослідження з 9 по 14 березня 2019 року.

Вибірка: 2 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання.

Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) з використанням планшетів за місцем проживання респондента.

ОСНОВНІ РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ

Близько 77,4% українців стверджують, що обов’язково будуть голосувати на майбутніх виборах Президента України 31 березня.

Вагаються у своїх намірах прийти на виборчі дільниці в день голосування 12,1% опитаних. Близько 10,6% респондентів впевнені, що не будуть голосувати.

Таблиця 1.

Найбільшу підтримку населення серед тих, хто візьме участь у голосуванні (n=1789, обов’язково буду голосувати + важко сказати буду голосувати чи ні), отримав би Володимир Зеленський (20,5%). Друге місце посідає Петро Порошенко – 13,3%. За Юлію Тимошенко готові відати свій голос 9,5% респондентів. За Юрія Бойка готові проголосувати 6,9%, за Анатолія Гриценка та Олега Ляшко – 6,2% та 4,1% відповідно. Загалом, близько 25,7% виборців на даний момент ще не знають, за кого голосувати (серед тих, хто піде на вибори). Найбільш ймовірними переможцями виборів більша частина респондентів вважає Петра Порошенка (25,5%) або Володимира Зеленського (25,1%). Показник віри в перемогу Юлії Тимошенко майже вдвічі менший – 12,5%. Решту кандидатів отримали дуже низькі відсотки за показником «ймовірний переможець виборів».

Таблиця 2.

В ході дослідження респондентам також ставилося запитання щодо голосування за політичні партії на виборах до парламенту. Найвищі відсотки отримали партії лідерів президентських перегонів: партія «Слуга народу» (18,1%), БПП (10,7%) та ВО «Батьківщина» (9,9%). Окрім даних партій, шанси потрапити до парламенту мають Опозицiйна платформа «За життя» (8,1%), «Громадянська позиція» (6,2%) та Радикальна партія Олега Ляшка (4,5%).

Таблиця 3.

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі, за яку політичну партію Ви б проголосували?

"Для перемоги нам потрібна диктатура": Нардеп від "Слуги народу" відзначився скандальною заявою

вівторок, 19 березень 2024, 13:41

Нардеп від "Слуги народу" Сергій Демченко заявив, що зараз максимальну кількість рішення приймає особисто президент Володимир Зеленський і "диктатура – це інструмент, який може допомогти нам перемогти у війні проти Росії". Про це він сказав в ефірі тел...

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...