Хіти тижня. Не спонтанне рішення, а сигнал: Портников розповів, чому Трамп "кинув" Путіна

"Рішення президента Сполучених Штатів Дональда Трампа відмовитися від зустрічі із російським колегою на саміті "великої двадцятки" продемонструвало, що у Вашингтоні ставляться до останнього конфлікту у Керченській протоці інакше, ніж багато хто з українських політиків і обивателів", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Протягом декількох днів ми чули і з екранів телебачення, і в парламенті, і на вулицях про те, що влада спеціально використовує не дуже значний епізод для запровадження воєнного стану, що не зрозуміло, чому це воєнний стан не запроваджувався під час "справжньої війни" у Криму і на Донбасі, а зараз, коли мова йде про захоплення декількох військових суден та їхніх екіпажів, потрібні були такі кардинальні заходи. Звичайно, це не виправдані дії! Звичайно, це спроба влади зірвати вибори!

Цікаво, що практично з тієї ж аргументацією, яка дослівно повторює висновки українських парламентарів і обивателів, виступив на форумі "Россия зовет!" президент Володимир Путін. Але главу російської держави можна зрозуміти. Путін побачив небезпеку зриву зустрічі з Трампом і зробив все, що міг, щоб мінімізувати ефект своєї витівки у Кримського мосту.

Українських політиків і обивателів зрозуміти важче. Не побачити відмінності у тактиці "гібридної війни" з її "ввічливими чоловічками" і "повстанням шахтарів" і прямим нападом російських військ на українських моряків можна або навмисне, або по дурості. І якщо я ще повірю в дурість звичайного громадянина, якому абсолютно все одно, є на агресорі погони чи ні, так в дурість українського політика, в дурість керівника цілої парламентської фракції я не повірю. Це була не дурість, це був прорахунок.

Я не фахівець з військово-технічних заходів, у мене немає доступу до даних розвідки. Але я точно знаю одне - якщо військовий стан був потрібний тільки для того, щоб зафіксувати факт прямої російської військової агресії, його необхідно було оголошувати. Політичні наслідки цього українського рішення вже є - і скасування зустрічі Трампа і Путіна саме через захоплення українських кораблів і моряків поки що є найсерйознішим з цих наслідків.

Можуть сказати, що Трамп міг би скасувати зустріч і без українського воєнного стану, навіщо воно йому? Але запровадження воєнного стану - це констатація напруженої ситуації. Якщо ми не вважаємо ситуацію напруженою, чому Трамп повинен так вважати?

Можуть сказати, що Трамп "просто" - за якимись своїми причинами - вирішив не наближатися до Путіна на близьку відстань. Я готовий погодитися з такою версією - ми не перший день спостерігаємо за Трампом. Але скасування зустрічі саме через події в Керченській протоці, принаймні, означає, що сам американський президент і його радники вважають цю ситуацію досить серйозним і правдоподібним приводом для ухвалення такого важливого рішення. Трамп - вважає, а українські політики й обивателі - не вважають. Вони рахують дні до виборів президента.

Я не можу віднести себе до великих шанувальників Дональда Трампа. Але я знаю одне. Якщо ваша оцінка ситуації повністю збігається з баченням Кремля і кардинально відрізняється від бачення Білого дому, значить, з вами щось не так".

Джерело: Еспресо.ТV

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...