Хіти тижня. Не тільки фальшиві євро, але і паспорт був "лівий": Стали відомі дані з протоколу затримання нардепа Лозового у Празі

На офіційний запит Чехії українське МЗС заперечило дипломатичну недоторканість нардепа, котрий вимахував у літаку недійсним документом.

Андрій Лозовий

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Михайло Чаплига, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"ЛОЗОВОЙ знал, что купюры левые! Тыкал диппаспорт (а схерли он по нему вообще летал?)... Ну... кто там за Ляжка еще голосовать собралсо?

"Офіційна відповідь з Управління поліції у справах іноземців Республіки Чехія.

5 листопада 2018 року о 13:30 поліцейські управління поліції у справах іноземців аеропорту Вацлава Гавела у Празі отримали інформацію, що в одному з магазинів транзитного приміщення Терміналу 1 невідомий іноземець провів оплату підробними купюрами.

Поліцейські прибули на місце і з'ясували, що іноземець спробував заплатити за товар 440 євро трьома банкнотами номіналом 200 євро. Продавчиня магазину сказала, що провела тест на справжність спеціальним пристроєм, який показав, що купюри — фальшиві.

Коли вона висловила підозру щодо справжності купюр, іноземець з магазину швидко пішов. На підставі опису іноземця поліцейські розпочали пошуки, які були успішні.

Поліцейським вдалося з'ясувати, куди направляється іноземець і за декілька хвилин він був затриманий уже на борту літака, який був готовий відлітати до Києва.

Іноземець показав поліцейським два документи, що посвідчують особу. Одним з них був дипломатичний паспорт України. Також повідомив, що є депутатом українського парламенту і вимагав при своєму затриманні інформувати українське посольство.

Поліцейські перевірили, чи особа має на території Чеської республіки імунітет. У відповідь на дипломатичний протокол міністерство іноземних справ цю інформацію заперечило. Іноземець був затриманий, а протягом дачі показів сказав, що не знав нічого про те, що купюри, які мав – несправжні. За його словами, обміняв їх в Україні через свого асистента.

Після проведення слідчих дій, коли в присутності перекладача всі письмові матеріали були передані прокурору, той після їх вивчення вирішив відпустити іноземця на свободу. Поліцейські інспекторату поліції у справах іноземців передали всю цю інформацію місцевому директорату поліції міста Праги для подальшого проведення розслідування.

Катеріна Рендлова, Директорка управління Служби поліції у справах іноземців (Республіка Чехія)"

Отлистаю Лозовому 100 настоящих евро, если он придумает еще одну креативную историю о том, зачем он менял гривны на евро, если в его декларации больше 100 штук евро в кеше...;)

П.С. ... Видимо левые бумажки."

"Для перемоги нам потрібна диктатура": Нардеп від "Слуги народу" відзначився скандальною заявою

вівторок, 19 березень 2024, 13:41

Нардеп від "Слуги народу" Сергій Демченко заявив, що зараз максимальну кількість рішення приймає особисто президент Володимир Зеленський і "диктатура – це інструмент, який може допомогти нам перемогти у війні проти Росії". Про це він сказав в ефірі тел...

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...