Хіти тижня. "Не треба нас повчати, кого обирати в герої": Кравчук різко відповів на закиди Польщі

Польща не може вирішувати нашу внутрішню і зовнішню політику, зазначив перший президент України.

Леонід Кравчук

"Не можна вчити Україну, що їй робити, кого вважати героями, а кого ні. Я народився в Україні, але тоді це була територія Польщі. Мого батька і матір, які працювали на польських поселенців, вважали хамами і бидлом", – сказав Леонід Кравчук польському виданню Rzeczpospolita, передають Патріоти України.

"Ми раділи і вважали Польщу лідером. Але Польща вирішила бути вчителем. Якщо Варшава хоче мати з Києвом хороші відносини, то ці відносини повинні бути рівноправними. Польща не може вирішувати нашу внутрішню і зовнішню політику", – додав він.

Усю цю "кашу" заварив президент Польщі Анджей Дуда, який нещодавно наїхав на волинських повстанців, проте зазначив, що бажає хороших відносин з українцями.

Опублікував: Олег Устименко

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...