Хіти тижня. Не Україна: Путін вибрав нову "спекотну" ціль

Росія заявила про будівництво логістичного центру в порту держави Еритрея. Ця східноафриканська держава, з якою РФ бажає встановити тісні відносини, в тому числі і у військовій сфері, знаходиться під санкціями ООН.

Масштаби, місце і терміни реалізації проекту поки що не відомі, передають Патріоти України.
Повідомляється, що Російська Федерація давно намагається встановити тісні партнерські відносини з Еритреєю у військовій, економічній та дипломатичній сфері.
Санкції ООН стосуються певних осіб цієї африканської держави, також щодо Еритреї діє ембарго на постачання озброєнь. Приводом до їх введення стала, зокрема, підтримка владою держави терористичного угрупування «Аш-Шабаб» в Сомалі і прикордонну суперечку з Джібуті.

Також повідомляється, що в серпні Росія підписала угоду про військове співробітництво з Центральноафриканської Республікою, що стосується навчання особового складу збройних сил ЦАР. До речі, саме в цій країні загинула знімальна група відомого російського журналіста Орхана Джемаля, яка працювала над створенням фільму про приватну військову компанію «Вагнер», підрозділи якої знаходяться в ЦАР, а також воюють в Сирії на боці режиму сирійського президента Башара Асада і брали участь в розв'язаної Росією війні на українському Донбасі. Крім цього в мережі активно курсують чутки про те, що оточення президента Росії Володимира Путіна налагодило незаконний видобуток алмазів в роздираємій громадянською війною ЦАР.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...