Хіти тижня. Не важко здогадатись кого: Орбан відмовився від переговорів з Порошенком і знайшов собі у Києві нових друзів

Відверто радикальну підтримку мадяризації Закарпаття надають екс-соратники Януковича, дещо поміркованішу ті, хто шукає підтримки Москви на виборах і готовий за це до "дрібних поступок".

Віктор Орбан. Фото: АР.

Домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу уряду Угорщини.

Орбан нагадав, що незабаром в Україні відбудуться президентські вибори, і якщо ситуація не погіршиться, це стане великим досягненням, наводить його думку урядовий портал. "Ми з'ясуємо, чи нинішній угорський курс триватиме", - підкреслив він.

Орбан зазначив, що в Будапешті контактують з потенційними переможцями виборів і вже намагаються обговорити необхідні зміни, які можуть бути ухвалені після зміни влади. За його словами, Україна ще може повернутися на шлях дружби чи стратегічного партнерства з Угорщиною. Угорський лідер вказав, що це єдиний шлях, яким Київ може йти до НАТО та ЄС.

Прем'єр-міністр водночас вказав, що Україна є країною, яка "не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи вступу до ЄС". "Ми сподіваємось, що Україна буде союзною, дружньою та не переслідуватиме угорців, які сьогодні є громадянами України, і скористається можливістю того, що Угорщина готова брати участь у розвитку Закарпаття та за його межами та сприяти стабілізації та розвитку України", - сказав він.

Як відомо, Угорщина блокує проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які живуть в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...