Хіти тижня. Не визнають: У ПЦУ виникли серйозні проблеми з однією із країн

Сербська православна церква направила до всіх православних церков лист про те, що не визнає Православну церкву України. Про це з посиланням на белградську проурядову газету "Политика" пише "Радіо Свобода", повідомляють Патріоти України.

Зокрема, СПЦ "вважає неканонічним вторгнення вселенського патріарха Варфоломія на територію Російської православної церкви і його рішення у звʼязку з Україною". ПЦУ у листі називають "штучною конфедерацією розкольницьких структур".

Також зазначають, що СПЦ визнає лише Українську православну церкву, очолювану митрополитом Онуфрієм, котра перебуває в складі Московського патріархату.

Сербська православна церква "рекомендує" всім своїм архієреям й священикам утриматися від літургічного і канонічного спілкування з "паном Епіфанієм та всіма, що перебувають у єдності з ним". Водночас у матеріалі не вказано, коли і на якому рівні було ухвалене таке рішення.

Белградське ЗМІ також наголошує на тому, що СПЦ досі не опублікувала офіційного ставлення до створення ПЦУ ні на офіційному сайті, ні на сайті офіційної газети "Православлє", однак позицію СПЦ публікували на порталах Московського патріархату.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...