Хіти тижня. Не з бюджету: У Росії розповіли, де Путін бере гроші на "ДНР"-"ЛНР"

У Росії існує альтернативний "бюджет".

Фото: ru.krymr.com

У Російській Федерації фінансування військових витрат часто йде не через військові статті бюджету. Про це "Апострофу" заявив російський політолог Дмитро Орєшкін, повідомляють Патріоти України.

За його словами, іноді такі витрати фінансуються і зовсім не з бюджету. "Є так званий "басейн", альтернативний бюджет, нікому не підзвітний - приблизно, як общак: олігархам по-хорошому пропонують поділитися - на вибори або ще якийсь проект. І вони діляться. Природно, це ніде не прописано, ні в яких нормах оподаткування не зафіксовано", - зазначив Орєшкін.

Він додав, що ніхто не знає, у скільки разів менше бюджету цей "басейн". "Напевно, у багато разів менше. Але це ніким не контрольоване специфічне джерело коштів, які ніякому парламенту, ніякому SIPRI ніхто ніколи показувати не буде - вони просто закриті. І ці гроші можна використовувати, абсолютно не торкаючись якихось соціальних витрат, освіти - тільки туди, куди потрібно владній корпорації", - підкреслив політолог.

Орєшкін уточнив, що в бюджеті РФ немає грошей на підтримку "ЛНР"- "ДНР", а хтось їх підтримує. Значить, десь гроші беруться. У бюджеті Росії не було грошей на хімічну, бактеріологічну зброя, а дослідження з цієї частини велися. Те ж саме - в Ірані і Північній Кореї.

"Перевага такого роду корпоративної держави полягає в тому, що є непрозора частина фінансових надходжень, яка взагалі ніким не контролюється. І яка частка із них йде на озброєння - нікому невідомо", - сказав він.

Разом з тим, експерт підкреслив, що цифрі в 20% скорочення військового бюджету Росії можна довіряти. "Дуже може бути, що офіційно цифри військових витрат знижені, але це не означає, що грошей у військово-промислового комплексу стало менше. Я не думаю, що військові в Російській Федерації відчувають дефіцит грошових коштів. "Басейн" можна збільшити, піднявши навантаження на олігархів. Або більша частина грошей піде не на будівництво яких-небудь заміських резиденцій, а їх "сірим" чином будуть вкладати в оборонку. Ну а як ще?" - сказав Орєшкін. Він додав, що великі військові проекти довгострокові. Виходить, значну частину грошей вклали раніше, і розпочате будуть доробляти.

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...

Ворог влаштував "полювання": Стало відомо, куди війська РФ влучили в Одесі

середа, 24 квітень 2024, 10:37

Армія РФ вранці 24 квітня завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки у місті Одеса, військовослужбовці не постраждали, передають Патріоти України. Дослівно: "Російська Федерація завдала удару по місцю зберігання виведеної ...